A preveni este mai usor decat a trata!

Valoarea terapeutica si energetica a uleiurilor esentiale.

Valoarea terapeutica si energetica a uleiurilor esentiale.

uleiuri terapeutice

Valoarea terapeutica si energetica a uleiurilor esentiale.
Uleiul potrivit pentru o anumita afectiune poate ameliora in proportie de 60-80-100% din simptome, in cateva secunde sau minute. Uleiurile esentiale au molecula foarte mica, foarte asemanatoare cu celula umana astfel corpul recunoaste si asimileaza particula ca apartinandu-i .Astfel patrund foarte repede la nivelul tuturor celulelor.

La persoanele cu o sensibilitate crescuta, se aplica o picatura pe talpa, ii pot simti gustul intr-un minut, deci in acest timp foarte scurt, fiecare celula a organismului primeste informatia acelui ulei.
Uleiurile esentiale pure provoaca cele mai inalte vibratii. Corpul este vibratie, fiecare organ are o frecventa vibratorie proprie, iar cand nivelul vibrational al unui organ scade, corpul se imbolnaveste. Uleiurile ajuta corpul sa-si redobandeasca nivelul vibrational.
Uleiurile esentiale sunt asemenea sangelui uman: cand planta are o rana, ajuta la cicatrizarea ei; au rol foarte important si in nutritia plantei, precum si protectia impotriva oricarei vatamari.
Plantele, prin intermediul uleiurilor esentiale pe care le contin atrag si insecte, avand astfel si un rol hormonal, odata ajunse la maturitatea sexuala. Hormonii au o structura asemanatoare celei a uleiurilor esentiale.
E demonstrat stiintific ca partenerul conjugal nu e intamplator partenerul nostru, intrucat ne place “mirosul” lui. Daca nu-ti place mirosul unei persoane, nu te poti impaca bine cu acea persoana.
O alta proprietate a uleiurilor esentiale este eterogenitatea lor,ceea ce inseamna ca au efecte foarte diverse si actioneaza in mod diferit.
De exemplu,LAVANDA, este uleiul esential al unei plante dar poate fi folosita pentru mai multe afectiuni: arsuri,intepaturi de insecte,dureri de cap,afectiuni ale pielii,sindrom premenstrual,insomnia,stress,hipertensiune arteriala,hipotensiune arteriala,etc.
Nu exista inlocuitor pentru acesta si pentru puterea uleiurilor esentiale in domeniul recuperarii personale.
Studii despre uleiurile esentiale: in anii 50-60 s-a dovedit efectul antibiotic. Lavanda, scortisoara, arborele de ceai cu manuka si kanuca,lamaia sunt foarte eficiente impotriva bacteriilor, stafilococilor, streptococilor, avand efecte superioare fata de antibiotice. Antibioticele administrate oral patrund in organism, iar o mare parte a sistemului imunitar exista in flora intestinala. Uleiurile esentiale sprijina o flora intestinala sanatoasa si ajuta corpul sa lupte numai impotriva germenilor, fungilor, ciupercilor, parazitilor.
Uleiurile esentiale produc si o detoxifiere puternica a organismului.
Sunt persoane ce nu suporta si nu tolereaza nici un fel de aroma si/sau ulei esential.Acest lucru este datorat unui nivel crescut de toxicitate fizic sau emotional.
Pentru persoanele foarte sensibile, chiar alergice, de obicei ficatul si rinichii au ajuns la limita superioara a nivelului de toxine. Daca mobilizam toxinele din organism, ficatul si rinichii nu le mai pot transforma, iar corpul le elimina prin piele si mucoase (iritatii ale pielii, mucoaselor, simptome de intoxicatie: ameteli, vertijuri, etc). Prin urmare nu este vorba de alergie la uleiuri, ci faptul ca organismul nu mai poate gestiona toxinele acumulate. In aceste cazuri se poate lucra cu cantitati mai mici de uleiuri, sau diluate. Se poate aplica ulei esential pe talpi (ex: LAMAIE), favorizandu-se o detoxifiere lenta, prin intermediul zonelor reflexogene. In 4-6 saptamani, se poate ajunge in acest fel la un nivel mai ridicat de toleranta a uleiurilor, aplicate fie pe piele, fie intern.
Cosmeticele: multe sunt pe baza de parafine si substante chimice care ajung in tesuturi, blocand respiratia celulara. Daca aplic pe piele LAMAIE, se poate obtine instantaneu o reactie alergica, care de fapt inseamna ca organismul nu reuseste sa elimine toxinele decat prin piele.
Daca dorim sa detoxifiem tesuturile, putem folosi uleiuri pe talpi, timp de 5-7 saptamani, si fara reactiile descrise mai sus.
Intr-un articol viitor, va voi impartasi despre utilizarea uleiurilor esentiale in anotimpul rece!

Author Info

Constanta

No Comments

Post a Comment